Acceder al contenido principalAcceder al menú principal

Logo de la UAMUniversidad Autónoma de Madrid

Acceso al BOUAM. Enlace externo. Abre en ventana nueva.

Acciones universitarias con las personas refugiadas

UAB - Programa d’Acollida per tal d’ajudar persones en cerca de refugi

Organización:
Universitat Autònoma de Barcelona, Fundació Autònoma Solidària

Fecha de celebración:
Desde el 01-01-2021 hasta el 31-12-2021

Descripción:

El Programa té l’objectiu de contribuir a potenciar la capacitat d’acollida de la Universitat. De manera global, el Programa d’Acollida de persones en cerca de refugi s’orienta a l’objectiu general de contribuir a la millora de les pràctiques universitàries en favor dels drets de les persones en cerca de refugi.

Objectius:

  • Facilitar la plena integració de les persones sol·licitants de protecció internacional residents al campus de la UAB a través de la implicació de la població universitària en el desenvolupament d’accions d’acollida i acompanyament. Aquest objectiu s’assoleix a través del desplegament d’una estratègia d’intervenció que estableix itineraris individualitzats orientats al foment de l’autonomia, l’enfortiment de capacitats i el foment de la participació activa per a la integració al context immediat d’acollida. 
  • Promoure el coneixement de les causes estructurals dels desplaçaments forçats i facilitar eines d’acció a través de:
    • Diverses accions de divulgació i sensibilització per donar a conèixer la realitat de les persones refugiades.
    • La promoció del paper de la universitat en relació amb la generació de coneixement crític i la formació d’una ciutadania políticament activa i compromesa.


El Programa gestiona un grup de voluntariat en el qual pot col·laborar tota la comunitat universitària.

Des de l’any 2016, ha atès més de 130 persones en cerca de refugi i ha comptat amb la participació de 103 persones voluntàries.

L’impacte esperat d’aquest programa és contribuir a la construcció d’un model universitari que incorpori de manera integral un enfocament d’educació per a la justícia global.

 

Més informació